DSC 1685

Ons team is multi-inzetbaar

Elke woensdag komen de jongeren van Ant-Woord! samen in House of Time voor een fijne namiddagactiviteit. Deze keer stond een spoedcursus fotografie op het programma met enkele Republiek collega's als lesgevers.

DSC 1886

In februari werd het nieuwe concept 'topper van de maand' geïntroduceerd, een extra keuzeactiviteit die nog dichter aansluit bij de interesses van de jongeren. Meer leren over fotografie werd gekozen als eerste topper van de maand. Omdat we bij De Republiek zelf enkele fotografietoppers in ons team hebben, trakteerden we de jongeren meteen op een reeks van drie sessies, telkens met een andere insteek.

Tijdens de eerste sessie nam communicatiemedewerker Leslie Steen de jongeren mee op pad naar de Brugse Vesten en Reitjes met een instant camera in de aanslag. Ze leerden over licht en focus, maar ook hoe je met 'double exposure' speciale effecten krijgt. In de yurt van House of Time was er tot slot een kort toon- en reflexiemomentje. Iedereen kreeg z'n eigen foto's meteen mee naar huis, leve instant fotografie!

Coördinator HR & interne organisatie Kerlijn Van der Cruyssen trok voor de tweede sessie de stad in voor een sessie smartphonefotografie. Om pareltjes te fotograferen in een dagelijkse setting is het belangrijk anders te leren kijken. Samen zochten ze naar gezichten in gebouwen met een focus op minimalistische composities. De jongeren waren duidelijk natuurtalenten, en hadden helemaal de smaak te pakken om zelf verder te experimenteren. 

Als afsluiter kwam financieel coördinator Pieterjan Lefever aan de beurt. Hij nam portretfotografie met een spieglereflexcamera onder de loep. De sessie startte in de tribune van De Republiek met een kort theorielesje. Op de Vismarkt en tussen de bomen konden ze theorie meteen omzetten in praktijk. Een nieuwe profielfoto voor hun social media of portret voor hun CV? Check!

facebook.com/antwoordbrugge

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!