DSC 0859

Zoektocht naar creatieve ruimte

Zonder tegendraads experiment, artistiek talent en ruimte voor creativiteit verliest een stad haar ziel en haar toekomst. En net die ruimte staat in Brugge onder druk vandaag.

DSC 0850

In het beleidsprogramma voor 2019-2024 formuleerde het stadsbestuur onder ‘punt 365’ de ambitie om in de komende beleidsperiode werk te maken van creatieve ruimte. Met PUNT 365 willen KAAP, De Republiek, Kunstenal en Het Entrepot samen met Stad Brugge meedenken en oplossingen aanreiken. Hoe kunnen we de intenties van 'punt 365' bottom-up helpen uitwerken tot een ambitieus, maar vooral breed gedragen actieplan?

Eén van de eerste acties in dit opzicht is de documentaire die Jan Beddegenoodts in opdracht van PUNT 365 maakte en waarvoor hij heel wat betrokkenen hun mening vraagt. Bekijk hier de trailer.

Op 13 mei organiseerden we een thematische editie van Brieven aan de Stad. Naast de première van de documentairefilm brachten drie boeiende sprekers hun inspirerende brief mee voor onze stad. Voor deze editie verplaatsten we ons naar De Tank, waar de Open Ateliers voor de laatste maal plaatsvonden omdat de kunstenaars er moeten verhuizen. Hoe moet het verder met deze plek en zijn bewoners? Hoe moet het verder met creatieve ruimte in onze stad?

www.punt365.be

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!