De Republiek innoveert. En dat doen we niet alleen. Maak kennis met de projecten van ons en andere stadmakers!

Makers

Onze community van makers zit niet stil. Want makers zijn mensen die weten van aanpakken. Ze geven mee vorm aan onze stad. Letterlijk en figuurlijk. We nemen ze mee in projecten zoals TWEELINK, Punt 365… of zetten ze graag in the picture samen met onder andere Handmade in Brugge.

Ondernemers

Kriebelt het bij jou om een wild idee om te zetten in de praktijk? Je bedrijf of organisatie een boost te geven? Samen zetten we jouw plannen om tot actie. Zo klopten al heel wat ondernemers bij ons aan via TURBO Brugge en The Box.

Kunst en cultuur

Met film, beeldende kunst, muziek… doen we je anders naar de dingen kijken. Via DOCtalks, Jeugdfilm in Brugge, expo’s… krijg je verrassende inzichten, veel stof tot nadenken en voer voor een goed gesprek.

Food

In ons Grand Café serveren we heerlijke gerechten om samen van te genieten. Maar we zijn ook graag een proeftuin voor foodexperimenten. Met het Brugs Food Lab werken we dan weer aan een duurzame (en lekkere) voedselstrategie.

Ecologie

Ecologie en een duurzame samenleving horen bij elkaar. Daarom zetten we onze schouders graag onder sterke initiatieven van en voor eigen grond!

Maatschappij

In de stad van morgen speelt onze maatschappij een hoofdrol. Wat leeft in de samenleving? Wat zet mensen in beweging? Hoe creëren we een positieve mind shift? Via Brieven aan de Stad, Ant-Woord!, Soep & Feiten… vertellen we het je graag.

Gezocht: vertellers voor PUUR, ons gloednieuw vertelfestival! Stel je kandidaat!