2500

Apolonia, Apolonia

Dertien jaar lang volgt Deens filmmaker Lea Glob kunstenares Apolonia Sokol. In 2009 lijkt het leven van de jonge vrouw op de ultieme kunstenaarsdroom: ze studeert in Parijs aan één van de meest prestigieuze kunstacademies van Europa.

Maar sprookjes bestaan niet, blijkt in dit fascinerende portret van niet één, maar uiteindelijk twee getalenteerde jongvolwassen vrouwen die hun plek zoeken in de (kunst)wereld. Een vrouwelijke kunstschilder moet meer opgeven en meer overwinnen dan een man, is één van de lessen die Apolonia leert.

Dertien jaar later blijven de twee vrouwen nadenken over elkaars wegen in deze betoverende film over kunst, liefde, moederschap, seksualiteit, representatie en hoe te slagen in een wereld die wordt gedomineerd door patriarchaat, kapitalisme en oorlog zonder zichzelf te verliezen.

Moet je eerst jezelf verkopen om erna je kunst te kunnen verkopen?

+

Talk met Théo Collie 
Bij de vertoning in Cinema Lumière op vrijdag krijg je een intro en outro van Théo Collie, zelf ook een jonge kunstenaar. Hij was ondersteboven bij het zien van deze film en vertelt je graag waarom.

Gezelschapsspel ‘Art & My Career’ 
Op zaterdag bekijk je de film in het atelier van kunstenaar Mauritz Verlinden in De Tank. Na de film nodigen we je uit om mee te spelen met het gezelschapsspel ‘Art & My Career’ van Olivia Hernaïz. Je ervaart er spelenderwijs welke drempels vrouwelijke kunstenaars ondervinden tijdens hun loopbaan. Er zijn drankjes én lekkere ‘doc monsieurs’ voor wie een hongertje heeft.

i.s.m. De Tank van Het Entrepot


vrijdag 24 november 
20u00 - Cinema Lumière

Tickets

zaterdag 25 november 
17u30 - De Tank van Het Entrepot
Generaal Lemanlaan 154, 8310 Assebroek

Tickets

Terug naar overzicht

regie: Lea Glob

land: Denemarken, Polen, Frankrijk
jaar:
2022

gesproken taal: Frans, Pools, Deens en Engels
ondertiteling:
Nederlands en Frans
speelduur:
116 min.

Tickets

Koop je tickets online of aan de ticketbalie van Cinema Lumière. Je krijgt korting met UITpas bij aankoop van je ticket aan de kassa, niet online.

Kom je naar Docfest als persmedewerker of filmprofessional? Stuur een mail naar sofie@republiekbrugge.be en geef door welke film(s) je wenst bij te wonen.

Openingstijden ticketbalie Cinema Lumière
Maandag t/m donderdag van 14u00 tot 20u00
Vrijdag en zaterdag van 14u00 tot 22u00
Zondag van 10u30 tot 22u00

Ticketprijzen
Standaardticket: € 11,5
Tickets voor 65+: € 11
Tickets voor -26j: € 9,5
UiTPAS: 20% van standaardticket

Ook voor combitickets (film + workshop), de boekvoorstelling en reservatie VR beleving kan je terecht bij Cinema Lumière.

Tienrittenkaart Cinema Lumière: € 80
De tienrittenkaart kan je gebruiken op Docfest en blijft 6 maanden geldig voor alle films in Cinema Lumière. Ze is niet persoonlijk, dus je kunt ze ook delen met familie en vrienden.

Ook vouchers en geschenkbonnen van Cinema Lumière kunnen ingeruild worden voor een festivalticket.

Tickets

Praktisch

Festivallocatie
Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

Festivalcafé
Grand Café De Republiek
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

Vlot te bereiken met de fiets. Kom je toch met de wagen, dan kan je parkeren in Parking Biekorf. Kom je met de trein, dan is het circa 15 min. wandelen vanaf het station.

Toegankelijkheid
Alle festivallocaties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, behalve De Tank.

Ondertiteling
Alle films zijn ondertiteld in het Nederlands. De gesproken taal staat te lezen bij de filminfo.

Rij 1

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!