ECLAIREUSES cercle

Éclaireuses


Marie en Juliette lieten het klassieke onderwijs achter zich om in het centrum van Brussel Petite École te openen. Een kleine school voor kinderen zonder schoolgeschiedenis, vaak vluchtelingen. Ze krijgen de kans om buiten de klassieke schoolomgeving terug kind te zijn, voor er op school van hen verwacht wordt om leerling te zijn. Hun pedagogische visie doet ons nadenken over ons onderwijssysteem dat vaak onderdrukkend werkt.

Marie en Juliette nemen de tijd om de kinderen stap voor stap de taal te leren, zich creatief uit te drukken en zich op eigen tempo te ontplooien. Met een vaste dagstructuur als veilige basis.

Petite École is een magnifiek initiatief en wordt prachtig in beeld gebracht in deze documentaire. De film legt bovendien urgente maatschappelijke uitdagingen op tafel.

Evolueert ons onderwijs mee met de groeiende diversiteit?

+

Interactief debat
Na de film gaan we in gesprek over de Brugse onderwijscontext, de groeiende diversiteit in de stad en de cruciale rol van taal. Het panel bestaat uit Nela Deleu (onderwijsambassadeur), Anna Bubnova (student Lerarenopleiding aan Vives), Orhan Agirdag (professor en socioloog) en Sabine Forrier (OKAN begeleider). Ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen tijdens dit interactief debat.

Film en debat maken deel uit van het jaarlijkse Onderwijscongres.

i.s.m. Dienst Flankerend Onderwijsbeleid en Openbare Bibliotheek Brugge


woensdag 22 november
14u15 Cinema Lumière

Tickets

Terug naar overzicht

regie: Lydia Wisshaupt-Claudel
land: België
jaar: 2022

gesproken taal: Frans
ondertiteling: Nederlands
speelduur: 90 min.


Tickets

Koop je tickets online of aan de ticketbalie van Cinema Lumière. Je krijgt korting met UITpas bij aankoop van je ticket aan de kassa, niet online.

Kom je naar Docfest als persmedewerker of filmprofessional? Stuur een mail naar sofie@republiekbrugge.be en geef door welke film(s) je wenst bij te wonen.

Openingstijden ticketbalie Cinema Lumière
Maandag t/m donderdag van 14u00 tot 20u00
Vrijdag en zaterdag van 14u00 tot 22u00
Zondag van 10u30 tot 22u00

Ticketprijzen
Standaardticket: € 11,5
Tickets voor 65+: € 11
Tickets voor -26j: € 9,5
UiTPAS: 20% van standaardticket

Ook voor combitickets (film + workshop), de boekvoorstelling en reservatie VR beleving kan je terecht bij Cinema Lumière.

Tienrittenkaart Cinema Lumière: € 80
De tienrittenkaart kan je gebruiken op Docfest en blijft 6 maanden geldig voor alle films in Cinema Lumière. Ze is niet persoonlijk, dus je kunt ze ook delen met familie en vrienden.

Ook vouchers en geschenkbonnen van Cinema Lumière kunnen ingeruild worden voor een festivalticket.

Tickets

Praktisch

Festivallocatie
Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

Festivalcafé
Grand Café De Republiek
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

Vlot te bereiken met de fiets. Kom je toch met de wagen, dan kan je parkeren in Parking Biekorf. Kom je met de trein, dan is het circa 15 min. wandelen vanaf het station.

Toegankelijkheid
Alle festivallocaties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, behalve De Tank.

Ondertiteling
Alle films zijn ondertiteld in het Nederlands. De gesproken taal staat te lezen bij de filminfo.


Rij 2