DSC 6197

Meer Docfest

Naast de unieke belevingen voor en na elke film, gaat Docfest nog een stapje verder. Ontdek hier wat ons documentairefestival nog meer te bieden heeft.

Terug naar overzicht

Nobu Baba Henk
Nobu Baba Henk 2
Nobu Baba Henk 3

Nobu, Baba en Henk

regie: Sarah Blok en Lisa Konno - Nederland - 2018-2022
speelduur: Nobu (9 min.), Baba (14 min.), Henk (23 min.)

Met de trilogie Nobu, Baba en Henk vonden modeontwerper Lisa Konno en regisseur Sarah Blok elkaar in hun liefde voor maatschappelijke verhalen, verteld op luchtige toon. De op zichzelf staande kortfilms vormen samen een vrolijk drieluik. Elke documentaire portretteert een vader met een migratieachtergrond die ooit met een rugzak vol dromen naar Nederland kwam. Gehuld in de meest modieuze outfits tegen een gestileerde achtergrond nemen ze ons mee op reis door hun bewogen levens. ‘We wilden schoonheid combineren met humor en betrokkenheid met poëzie. De realiteit van geboren worden in de ene cultuur en dit voortzetten in een andere cultuur is voor ons eindeloos fascinerend en intrigerend.’

In Nobu vraagt Lisa Konno haar eigen vader Nobuaki naar de culturele verschillen met zijn thuisland Japan. De film combineert esthetiek met humor en maatschappelijke betrokkenheid met optimisme. Ceylan Utlu, ook bekend als Baba, is de Turkse vader van Serin Utlu. Vragen over de rol van migratie in zijn leven, hun vader-dochterrelatie, eenzaamheid en aanpassing vormen de basis van het verhaal. In Henk geeft Henk Shakison, de Surinaams-Nederlandse conciërge van de Amsterdamse Rietveld Academie, een eigenzinnige kijk op thema’s als integratie, migratie, vaderschap, geluk en succes.

We presenteren Nobu, Baba en Henk als een multimediale installatie waarbij je de kortfilms bekijkt op een tv-scherm terwijl je omringd bent door de mode-outfits uit de documentaires.

Op dinsdag 21 november om 19u30 is een gezellige gespreksavond gepland. We kijken samen naar de films. Erna gaat Dalilla Hermans in gesprek met het publiek.

i.s.m. Brugge 2030, Refu Interim en FMDO

Praktische info 

‼️UPDATE‼️Door wateroverlast is de expo gesloten.

Vrij te bezoeken op woensdag 22/11, donderdag 23/11 en vrijdag 24/11 van 14u00 tot 18u00, op zaterdag 25/11 en zondag 26/11 van 10u00 tot 18u00.

Burg 4, 8000 Brugge

gratis

Expo 2

Expo HOUT-zoekers in het Sashuis

Het Sashuis is niet alleen een shop waar je producten van Handmade in Brugge kan kopen, het is ook een plek die creatieve ambachten in de kijker zet. In november en december ligt de focus op HOUT-zoekers, wat meteen een link legt naar de documentaire The Quest for Tonewood.

Want we staan er niet altijd bij stil: ambachtslui gaan bewust op zoek naar het juiste stuk hout. Handmade in Brugge kent onder haar makers heel wat lepelsnijders, interieurbouwers, timmermannen, en niet te vergeten instrumentenbouwers. Ontdek ze in de expo!

i.s.m. Handmade in Brugge

Praktische info

1 november tot 30 december
Van woensdag tot en met zaterdag van 10u30 tot 17u30

Sashuis - Wijngaardplein 14, 8000 Brugge

gratis

Expo 3

Expo REBELS x JONG VOLK

De documentaire Rebels vertelt het verhaal van enkele 75-plussers die worstelen met de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld. Laat dat nu een herkenbaar gevoel zijn dat ook leeft bij een jongere generatie, want ook zij voelen zich vaak niet gehoord.

Geïnspireerd door de documentaire Rebels brengt jongerenplatform Jong Volk in beeld wat twee generaties die op het eerste gezicht weinig gemeen lijken te hebben, toch met elkaar verbindt. De expo REBELS x JONG VOLK portretteert duo’s - jong en oud(er) volk - en etaleert hun recht om gehoord te worden.

Meer info.

i.s.m. Jong Volk

Praktische info

‼️UPDATE‼️Door wateroverlast is de expo gesloten. Terug te bezoeken vanaf maandag 27/11.

Vrij te bezoeken op woensdag 22/11, donderdag 23/11 en vrijdag 24/11 van 14u00 tot 18u00, op zaterdag 25/11 en zondag 26/11 van 10u00 tot 18u00.

Burg 4, 8000 Brugge

gratis

Boeken op Docfest

Smaakt ons aanbod naar meer?

Voor wie dieper wil graven in de filmthema’s van ons programma, hebben we een aantal boekentips! Deze boeken zijn te koop bij de vertoning van de film en kan je laten signeren door de auteur als die aanwezig is. Je vindt ze ook in de bib terug.

Bovendien zijn Boekhandel De Reyghere en de Bibliotheek Brugge (hoofdbibliotheek) tijdens Docfest graag jouw persoonlijke curatoren. Ontdek er de schat aan titels over regisseurs, schrijvers en thema’s, die tijdens het festival in de kijker worden gezet. Neem een kijkje op de website van de bibliotheek en die van Boekhandel De Reyghere waar enkele thematische materialen centraal staan.

i.s.m. Boekhandel De Reyghere en Openbare Bibliotheek Brugge

Workshop actiefburgerschap vloggen

GEANNULEERD - Workshop Vloggen en actief burgerschap

Hoe kijken kinderen en jongeren naar de wereld waarin ze opgroeien? Wat willen ze graag verbeteren in hun omgeving? In deze workshop leer je hoe je impact kan hebben door te vloggen. Je maakt een slogan en ontdekt hoe je met jouw boodschap de kijker aanzet tot actie. Vervolgens ga je aan de slag met iPads en een camera. Zoals echte vloggers leer je alles over camerastandpunten, flitsende montagetrucjes en coole geluidseffecten!

Praktische info

De workshop is op maat van tieners (10-12 jaar) en kan gevolgd worden op zaterdag 25 of op zondag 26 november.

10u00 tot 16u00 - De Republiek

€ 20 - begeleiding door Diego Nurse (filmmaker)
Na betaling ontvang je een mail om de inschrijving te vervolledigen en de gegevens van de deelnemer(s) door te geven.

GEANNULEERD

Youngprogrammers

Workshop Young Programmers

Tijdens de workshop Young Programmers geven we 6 film buffs (18-35 jaar) de kans om zich te ontpoppen tot echte filmprogrammatoren. Het startmoment van de workshop valt op zaterdag 25 november (10u30-18u) tijdens filmfestival Docfest in Brugge. Daar leer je hoe de brede sector van filmvertoningen in elkaar zit, ga je in gesprek met programmatoren, vertoners, makers en distributeurs en leer je bij over communiceren, de rol van de media en de impact van een film of vertoningsplek. Vervolgens gaan jullie zelf aan de slag om een eigenhandig een programma ineen te knutselen dat op het MOOOV Filmfestival in april vertoond zal worden.

De workshop is helemaal gratis, maar inschrijven is verplicht.

Zin om deel te nemen of heb je nog een vraag? Stuur vóór 15 november een mailtje naar info@mooov.be.

VOLZET

Rij 1