Openingsavond 4

Openingsavond Docfest

Op woensdag 22 november trappen we Docfest officieel af! We doen dit met een aangrijpende openingsfilm, een unieke VR beleving en Docfeest. Tot dan?

Terug naar overzicht

DFC Mexico still 01 1 1 1 2023 10 19 133917 rgnp

Openingsfilm
Draw for Change 'Mexico - We are Fire'

Met kwetsbaarheid als raketbrandstof verovert Mar Maremoto zowel de virtuele als de echte wereld. Haar tekeningen van kleurrijke lichamen zijn overal: op murals, posters, illustraties, kaartjes en etiketten. Mar strijdt tegen de aanhoudende femicide in Mexico. Ondertussen wordt ze gevraagd door zowel lgbtq+ organisaties als door Nike want ‘onze gemeenschap heeft behoefte aan eigen beelden & verhalen’. Niet iedereen is daar evenveel mee opgezet, maar dit beantwoordt Mar met een vrolijk uitgestoken middenvinger. Mexico - we are fire is één van de zes episodes uit de docu-reeks.

Klik hier voor meer info.

UITVERKOCHT


DSC 3107
DFC HD Screen Shot 16
DFC HD Screen Shot 14
DFC HD Screen Shot 08

VR beleving: We exist, we resist

regie: Mariana Cadenas Sangronis – België, 2023 - duur 15 min. - gratis

Zet een VR bril op en stap in de leefwereld van Mar Maremoto, het hoofdpersonage van de openingsfilm! Je stapt haar atelier binnen, gaat mee de straat op om een mural te schilderen of te betogen en ervaart ook hoe het voelt om je als vrouw te bewegen in een grootstad als Mexico. Door deze meeslepende ervaring ontstaat een nog grotere betrokkenheid tussen jou en Mar. Mariana (regisseur) zal aanwezig zijn in de VR-wachtruimte dus grijp je kans om kennis te maken en vragen te stellen!

woensdag 22 november
voor en na de openingsfilm via reservering
De plaatsen zijn beperkt tot 10 personen per slot.

Reserveer je tijdslot

Openingsavond 1

Docfeest

Na de openingsfilm zwieren we samen met de cast en crew van Draw for Change de deuren van Grand Café De Republiek open voor Docfeest. Niet met een klassieke rode loper, maar wel met spannende interventies, live drawings, VR beleving en dj’s. Uiteraard ook met lekkere drankjes! Iedereen is welkom op Docfeest, met of zonder filmticket!

i.s.m. met onze festivalpartners Campari en Bar Bippa

Rij 1

Gezocht: vertellers voor PUUR, ons gloednieuw vertelfestival! Stel je kandidaat!