Rekuup
12 shops

Met Rekuup inspireert De Republiek jou om duurzaam en circulair te shoppen. Twaalf winkels van Handmade in Brugge makers helpen je op weg! Waarom Handmade in Brugge makers? Onze sterke ambachtelijke traditie typeert onze stad én ambachtelijke makers hebben heel wat skills in huis die passen binnen de circulaire economie. Ze produceren lokaal, dragen kwaliteit hoog in het vaandel en je kan er terecht voor onderhoud en reparatie.

← TERUG NAAR HOME

BAKKERIJ JOSEPH

Ruben van Bakkerij Joseph heeft aandacht voor korte keten en werkt grotendeels met lokale leveranciers. Hij experimenteerde recent al met herbruikbare broodzakken en wil voor Rekuup zijn klanten opnieuw warm maken voor het gebruiken van herbruikbaar verpakkingsmateriaal. 

www.facebook.com/bakkerijJoseph

Bakkerij Joseph

DE BROODSMID

Stefan van De Broodsmid werkt samen met lokale boeren voor het kweken van zijn biograan. Hij werkte ook al samen met Bourgogne des Flandres voor het verwerken van oud brood in hun bier of draf (een restproduct van het bierbrouwen) in brood. Voor Rekuup wil hij onderzoeken of hij met herbruikbare broodzakken kan werken. 

www.de-broodsmid.be

Broodsmid

DEES KOFFIEBRANDERS

Bij Wilco van Dees Koffiebranders gaan kwaliteit en duurzaamheid hand in hand: hij brandt uitsluitend ‘Speciality’ koffiebonen die bijdragen tot een betere toekomst voor de boeren. Voor Rekuup levert Wilco koffiebonen aan horecazaken in herbruikbare tonnen en wil hij bepaalde reststromen zoals de chaffe (vliesjes van de koffiebonen) een tweede leven geven.

www.deeskoffie.be

DEES

JONAS MAES

Juweelontwerper Jonas Maes wil voor het project Rekuup nog sterker circulair werken! Dit door enkel nog oud goud om te smelten tot nieuwe juwelen. Verder wil hij onderzoeken of hij de was die gebruikt wordt bij het gieten van juwelen kan recupereren. 

www.jonasmaesjewels.com


Jonas Maes

LEATHER BE

Francine van Leather BE draagt de kwaliteit en de herkomst van haar grondstoffen hoog in het vaandel. Ze kiest voor transparante leveranciers en vegan alternatieven voor leder. Met Rekuup geeft ze je oude handtassen een tweede leven en stimuleert ze het onderhoud ervan.

www.leather-be.com

Leather Be

LEPELHUIS

Harald van het Lepelhuis werkt super duurzaam door lepels en andere objecten uit vers hout – een hernieuwaar materiaal – te snijden. Voor Rekuup gaat hij nog meer aan de slag met resthout en blijft hij zijn kennis delen via workshops. Want wat je zelf maakt, koester je langer!

www.lepelhuis.be

Lepelhuis

MARIANNE VANDENBUSSCHE

Keramiekontwerper Marianne Vandenbussche laat tijdens Rekuup zien dat je gebroken keramiek niet noodzakelijk in de vuilnisbak hoeft te gooien! Zo toont ze je onder andere hoe je keramiek kan herstellen via verschillende technieken. Zo wordt je keramiek misschien nog mooier dan ervoor!

www.mariannevandenbussche.com

Marianne Vandenbussche

MIEN KABA

Dominique van Mien Kaba maakt reeds handtassen met oog voor duurzaamheid, maar gaat met Rekuup nu voluit circulair werken! Geen handtassen meer uit nieuw leder in opdracht, maar focus op herstellen, uit elkaar halen en ombouwen van bestaande handtassen, én het verhuren van handtassen voor feestjes.

www.mienkaba.be

Mien Kaba

OTTO WAFFLE ATELIER

De ambachtelijke wafels van Otto Waffle Atelier zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gemaakt met lokale én seizoensgebonden ingrediënten. Ze zijn nu al erg gezond en vrij van allergenen, maar tijdens Rekuup gaan ze ook nog eens de uitdaging aan om ze 100% plantaardig te maken!

www.ottowaffleatelier.be

Otto Waffle

PURPOSE.

Marlies van Purpose. werkt bijna 100% met restleder voor het maken van haar handtassen en andere accessoires. Tijdens Rekuup zet ze haar klanten op weg om hun lederen producten beter te onderhouden en langer te laten meegaan door ze eventueel te pimpen.

www.purposeaccessories.be

Purpose

SASHUIS

Het Sashuis, de uitvalsbasis van Handmade in Brugge waar producten van makers met het gelijknamige label verkocht worden, maakt ook deel uit van het project Rekuup. Tijdens Rekuup worden de duurzame, circulaire producten en diensten van de verschillende makers extra in de verf gezet en wordt ook werk gemaakt van meer duurzaam verpakkingsmateriaal.

www.handmadeinbrugge.be

Sashuis

STUDIO K.U.I.T.

Valerie van studio K.U.I.T. geeft oude meubels een tweede leven door ze te herstofferen. Voor Rekuup gaat ze aan de slag met de snijresten van mousse en zoekt ze afnemers voor haar reststroom stoffen.

www.studiokuit.be


Studio KUIT