DSC 1507

De Delicate Revolutie #4: Over gentrificatie

Van sommige ontmoetingen zegt men dat er een voor en na is, omdat ze je leven veranderen. Met De Delicate Revolutie lanceren KAAP en De Republiek een nieuwe reeks waarin een geëngageerde artiest en een vakspecialist elkaar voor de eerste maal ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan en dit in de intieme setting van Korf.

Wtc film still49

De Delicate Revolutie is een salon over urgente sociaal-maatschappelijke thema's in relatie tot de manier waarop wij onze levens verbeelden. Verwacht een ontmoeting, een charged first date, waar we bij elkaar vinden wat we niet dachten te zoeken, met elkaar in verbinding gaan en een tedere radicalisatie* ontketenen. Moderator van deze reeks is theatermaker, schrijver en Knack-columnist Martha Balthazar.

De Delicate Revolutie #4: Over gentrificatie

In deze vierde en laatste editie van de reeks salons verwelkomt Martha Balthazar filosoof en auteur Lietje Bauwens en beeldend kunstenaar Wouter De Raeve.

Filosoof en auteur Lietje Bauwens en beeldend kunstenaar Wouter De Raeve werken sinds een aantal jaren samen rond kennisproductie en presentatie van verschillende soorten ruimtelijke praktijken. Hun geprezen film WTC, a Love Story (2020) onderzoekt de Brusselse Noordwijk en welke dynamieken daar, sinds het ‘visionaire’ Little Manhattan project in de jaren ’70, nog steeds sluimeren of zijn ontstaan.

i.s.m. KAAP

Praktische info

zondag 10 december 2023
11u

Korf
Naaldenstraat 4
8000 Brugge

Voor deze activiteit bepaal je zelf hoeveel je kan betalen. Als je een hogere ticketprijs betaalt, dan maak je het mogelijk dat anderen minder betalen. Zo dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten en maken we kunst en cultuur toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!