DSC 1507

De Delicate Revolutie #1: Over kunst en identiteit / eenzaamheid

De Delicate Revolutie is een driedelige reeks waarbij een geëngageerde artiest en een vakspecialist elkaar voor het eerst ontmoeten. Ze gaan met elkaar in gesprek over urgente, sociaal-maatschappelijke thema's in de intieme setting van Korf. Moderator van deze reeks is columnist, feminist en Radio KLARA stem Heleen Debruyne. 

Nazanin Fakoor c C Moulay Guisse
Alicja Gescinska c U Gent

De Delicate Revolutie #1: Over kunst en identiteit / eenzaamheid

Eenzaamheid is, zo zou je kunnen stellen, simpelweg een gebrek aan verbinding, maar het is meer dan dat. Het gevoel van eenzaamheid komt namelijk ook voort uit een interpretatie van die situatie, die verbonden is met je identiteit. Die identiteit wordt dan weer beïnvloed door dominante maatschappelijke denkbeelden. Wij leggen Nazanin Fakoor en Alicja Gescinska nieuwe vragen voor: Hoe wordt je identiteit nu precies gevormd? Hoe bepaalt je identiteit, hoe je verbinding ervaart met jezelf en met de ander? En welke impact heeft het vereenvoudigen van een meervoudige identiteit op het ervaren van eenzaamheid?

In de immersieve installatie RAINBOW stelt beeldend kunstenaar Nazanin Fakoor identiteit en de vele facetten ervan in vraag. Vergelijkbaar met regenbogen, gevormd door de reflectie en verspreiding van zonlicht, is onze identiteit het resultaat van een oneindige hoeveelheid reflecties van de ontmoetingen die zich door de geschiedenis heen in ons hebben verzameld. Onze identiteit is meervoudig, maar we worden voortdurend geconfronteerd met een vereenvoudigde categorisering.

Nazanin gaat in gesprek met filosofe en schrijfster Alicja Gescinska die al op jonge leeftijd antwoorden moest vinden op vragen over haar identiteit: ‘wie ben ik, wat doe ik hier, waar kom ik vandaan, waar ga ik heen’. Zelf stelt Alicja dat haar liefde voor filosofie daar zijn oorsprong vond. Elk antwoord bracht immers nieuwe vragen met zich mee. Vandaag bewandelt Alicja nog steeds dat onderzoekende pad.

i.s.m. KAAP
© Moulay Guisse (foto Nazanin)
© UGent (foto Alicja)

Praktische info

zondag 29 september 2024
11u

AMOK Meeting Point (Jezuïtenklooster)
Kortewinkel 10
8000 Brugge

Voor deze activiteit bepaal je zelf hoeveel je kan betalen. Als je een hogere ticketprijs betaalt, dan maak je het mogelijk dat anderen minder betalen. Zo dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten en maken we kunst en cultuur toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Gezocht: vertellers voor PUUR, ons gloednieuw vertelfestival! Stel je kandidaat!