Lourdes

Docfest: Lourdes

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Lourdes

Met miljoenen zijn ze, de pelgrims die jaarlijks koers zetten naar het bekende bedevaartsoord Lourdes. Via authentieke verhalen werpt deze film een respectvolle en aangrijpende blik op de bedevaartervaring en haar mysterieuze impact op mensen. Verschillende mensen delen een achterliggende hoop of angst die hen naar Lourdes drijft.

Zo is er de 48-jarige zakenman Jean die lijdt aan de ziekte van Lou Gehrig. Of Jean-Baptiste, een jongen met het Prader-Willi syndroom wiens broer op sterven ligt. Maar ook mensen met niet-medische problemen zoeken hun toevlucht tot Lourdes, zoals een meisje dat gepest wordt of een oude man die zijn beroep als prostituee wil opgeven.

Gelovig of niet, Lourdes is een visuele parel waar je helemaal stil van wordt. In Frankrijk lokte de documentaire tot ieders verrassing in de eerste maand na de release meer dan 140.000 bezoekers, tot uiteindelijk zelfs de grote bioscoopcomplexen de film programmeerden.

+ ----------------------------------------------

Mini-bedevaart in de Magdalenakerk
Een monumentaal kunstwerk in de kerk en een eeuwenoud ritueel brengen ons in de juiste stemming voor deze film. Na de hartverwarmende beelden sluiten we de avond af met een korte impressie bij een warm drankje. Koen Dekorte, coördinator van YOT, begeleidt de ‘bedevaart’ in zijn gekende enthousiaste stijl.
Vrijdag 18 november - 19u30 - Magdalenakerk (Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge)

Bij de bioscoopvertoning zorgt Koen ook voor een inleiding.
Zaterdag 19 november - 17u30 - Cinema Lumière

Samen met YOT.


Praktische info

Vrijdag 18 november 2022
19u30

Magdalenakerk
Stalijzerstraat 19
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!