The Taste of Desire

Docfest: The Taste of Desire

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Desire 2

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester. Een heerlijk poëtische en zinnenprikkelende film.

Een burlesque danseres uit New York combineert het dagelijks leven als moeder met een oester act op de bühne. Twee Franse sterrenchefs proberen te ontkomen aan de stress in hun door egocentrisme gedreven vakgebied. Een Zweedse vrouw laat haar succesvolle modellencarrière achter zich om oesterduiker te worden. Een Japanse pareljuwelenmaker zoekt schoonheid in imperfecties. En een terminaal zieke Engelse psycholoog wil zijn levenswerk afmaken voor de dood hem inhaalt.

Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hier aan de basis ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?

+ ----------------------------------------------

Oestertasting
Geen betere manier om je zondagochtend af te sluiten dan met een oestertasting. Bij het slurpen van deze zilte zaligheid praten we na over de documentaire.

Hiervoor heb je het combiticket ‘The Taste of Desire & oestertasting’ nodig (€ 16, film incl. drie oesters).

Samen met De Republiek Grand Café.

Praktische info

Zondag 20 november 2022
11u00

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!