Smoke Sauna Sisterhood Still1 c Ants Tammik Alexandra Film 1 scaled

Doctalks: Smoke Sauna Sisterhood

Met de reeks Doctalks brengen we samen met Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert ter zake. In het kader van de European Cinema Night brengt Creative Europe MEDIA (het Europese programma dat de audiovisuele sector ondersteunt) de nieuwe film Smoke Sauna Sisterhood gratis naar het witte doek als exclusieve avant-première.

Smoke sauna sisterhood

SMOKE SAUNA SISTERHOOD

Een film van Anna Hints - Estland - 2023 - 89 min.

Diep in de Estse bossen staat een sauna waar vrouwen samenkomen om zich onder te dompelen in rituelen, waar ze nader tot elkaar komen, samen lachen en waar pijn wordt uitgezweet. De vrouwen delen herkenbare, universele verhalen. De ene vertelt over haar uitgezaaide borstkanker en haar moeizame ziekteproces, terwijl de andere probeert te begrijpen waarom er nog zo weinig geknuffeld wordt. Het zwaarste verhaal duikt pas op aan het einde van deze hybride documentaire. De Zuid-Estse rooksaunatraditie werd door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Sarah Kaerts, die bij Werkplaats Immaterieel Erfgoed werkt rond ‘verbreden en verbeelden’, over wat immaterieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel is en kan zijn. In het nagesprek gaan we dieper in op dit sociale ritueel.

Bekijk hier de trailer.

Praktische info

woensdag 6 december 2023
20u00

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

Gratis, mits reservatie

Reserveren

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!