Empowering Female Entrepreneurs!

𝐓𝐔𝐑𝐁𝐎 en 𝐕𝐢𝐯𝐞𝐬 organiseren op woensdag 15 november vanaf 19u. een boeiende avond over ondernemen, waarbij de focus ligt op 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐞𝐫𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐯𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 met verschillende achtergronden die hun plaats hebben veroverd in het ondernemerslandschap.

394753624 815582813908017 134367758720211781 n
𝐇𝐨𝐞 𝐳𝐢𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐚𝐯𝐨𝐧𝐝 𝐞𝐫𝐮𝐢𝐭?

𝐊𝐞𝐲𝐧𝐨𝐭𝐞 door Heidi Rakels (atlete). 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐥𝐠𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞𝐤 met Zaraï (SheDIDIT), Danielle (DJAR), Helena (diëtiste), Rabia (Atelier du Caftan) en studente Amal (Wemag), gemodereerd door Stefanie.

Praat gezellig na met een drankje. Dit is een gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten. Opgelet: tijdens dit event wordt er gecommuniceerd in het Engels.Waarom kiezen we voor dit onderwerp? Omdat 𝐚𝐦𝐩𝐞𝐫 𝟓% 𝐯𝐚𝐧 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭-𝐮𝐩𝐬 in België worden 𝐠𝐞𝐥𝐞𝐢𝐝 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐯𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧. Nochtans hebben beginnende ondernemingen op langere termijn een grotere kans op slagen als er een vrouw aan het hoofd van het bedrijf staat.TURBO en Vives willen jongeren met aspiraties om een zaak te beginnen, ondersteunen zonder dat er gediscrimineerd wordt op basis van geslacht. We hopen steun te kunnen bieden aan iedereen die plannen heeft om als zelfstandige aan de slag te gaan, ook als je uit een groep komt die niet voldoende gerepresenteerd wordt in de bedrijfswereld. Dat doen we met een event boordevol 𝐝𝐞𝐛𝐚𝐭𝐭𝐞𝐧, het delen van 𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 en met interessante 𝐤𝐞𝐲𝐧𝐨𝐭𝐞𝐬.

𝐖𝐢𝐞 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐞𝐧?

𝐇𝐞𝐢𝐝𝐢 𝐑𝐚𝐤𝐞𝐥𝐬 (keynote) was 𝐣𝐮𝐝𝐨𝐤𝐚, won brons tijdens de Olympische Spelen in 1992, en werd 11 keer Belgisch kampioene. Ze komt vertellen hoe ze na haar sportcarrière startte als software engineer en later een bedrijf oprichtte rond 𝐜𝐲𝐛𝐞𝐫 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐲. Als keynote speaker zal ze haar ervaring delen die ze tijdens haar jaren als topatlete en CEO heeft opgedaan.


𝐙𝐚𝐫𝐚ï 𝐃𝐞 𝐏𝐞𝐥𝐬𝐦𝐚𝐜𝐤𝐞𝐫 wil het belang van diversiteit en inclusie binnen het ondernemerslandschap benadrukken en doet dit actief als business coach en project manager bij 𝐒𝐡𝐞𝐃𝐈𝐃𝐈𝐓. Ze is er onder andere verantwoordelijk voor de SheHUB, een conceptstore waar een twintigtal jonge vrouwelijke ondernemers een eerste retailervaring kunnen opdoen. 

𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐮𝐥𝐬𝐭 is de oprichtster van het lunchconcept 𝐃𝐉𝐀𝐑, dat als doel heeft op een duurzame manier gezond eten naar bedrijven te brengen en ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van gezond en lekker eten. DJAR bereidt gezonde gerechten voor op kantoor of evenementen, die geleverd worden in een herbruikbare jar.

𝐇𝐞𝐥𝐞𝐧𝐚 𝐕𝐞𝐫𝐟𝐚𝐢𝐥𝐥𝐢𝐞 is een gemotiveerde 𝐝𝐢ë𝐭𝐢𝐬𝐭𝐞 met een gewichtsneutrale visie. Haar aanpak ik er één die evenwicht wil brengen tussen mindset, gewoontes en fysieke en mentale gezondheid. Voor haar is een gezond leven leiden meer dan alleen gewicht en voeding. Als vrouwelijke ondernemer vindt ze kwetsbaarheid belangrijk, en dat delen met anderen kan helpen om de weg te vinden naar je zelfstandigheid.

𝐑𝐚𝐛𝐢𝐚 𝐒𝐢𝐤𝐚 houdt van jurken! Daarom startte ze twee jaar geleden met 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐮 𝐂𝐚𝐟𝐭𝐚𝐧 en 𝐋’𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐁𝐫𝐢𝐝𝐚𝐥. Je kan er traditionele Marokkaanse jurken (takshita’s en kaftans) en witte bruidsjurken huren. De kernwaarden van haar ondernemingen? Kwaliteitsvolle, elegante jurken aanbieden tegen een betaalbare prijs. Ze komt vertellen over haar ondernemerschap en welke obstakels ze heeft overwonnen.

𝐀𝐦𝐚𝐥 𝐆𝐚𝐜𝐞𝐦 (Wemag) heeft een passie voor wetenschap en natuur. Ze wil innovatieve oplossingen zoeken om 𝐥𝐚𝐧𝐝𝐛𝐨𝐮𝐰 𝐞𝐧 𝐭𝐮𝐢𝐧𝐛𝐨𝐮𝐰 efficiënter te gebruiken. Door nieuwe technologieën optimaal te benutten, moet het mogelijk zijn om op een duurzame manier voedsel te kweken. Ze komt praten over de problemen rond duurzame landbouw en het behoud van onze natuur voor toekomstige generaties.

Opgelet: tijdens dit event wordt er gecommuniceerd in het Engels.

Praktische info

15 november 2023
19u00 tot 22u00

Vives Brugge
Xaverianenstraat 10
8000 Brugge

gratis via inschrijving

inschrijven

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!