Website

Dit was Docfest Brugge 2022!


Vijf dagen lang presenteerden we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing. 

Docfest is meer dan een filmfestival. Samen met een aantal Brugse organisaties creëren we bij elke film een passende extra ervaring. Van workshop tot nagesprek, van concert tot zowaar een mini-bedevaart. Sommige documentaires vertonen we ook in een unieke setting, zoals in een platenzaak of op een museumsite.

Docfest is een organisatie van De Republiek & Cinema Lumière in coproductie met MOOOV en Avansa Brugge.

Het festival kwam tot stand dankzij de financiële steun van Stad Brugge (Impulssubsidie Cultuur Stad Brugge 20 jaar Brugge 2002), het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Nationale Loterij.

Voor de extra beleving bij de documentaires steunden we op de ervaring van deze Brugse partners: Howest, vzw Victor, YOT, Jong Volk, Kunstencentrum KAAP, Cherry Picker Record Store, Musea Brugge en Rode Kruis Brugge.


Campagnebeeld: Radwan

DSC 7449
DSC 7825
DSC 7776
DSC 7665
Docfest 7 low
Docfest 31 low
DSC 7593
DSC 7830
DSC 7764
Docfest 25 low
DSC 7926
Docfest 6 low
DSC 7809
DSC 7708
DSC 7841
Docfest 30 low
DSC 7499
DSC 7851
DSC 7398
DSC 7385
DSC 7850
DSC 7741
DSC 7679

Openingsfilm: Zolang we nog kunnen

Zolangwenogkunnen

Filmmaker Philippe Niclaes, die je misschien kent als regisseur en cameraman van de tv-reeks Dwars door de Lage Landen, volgde de voorbije jaren drie charmante buurtwinkels die stilaan dreigen te verdwijnen. Eén van de winkels is drogisterij Niclaes in Tienen, de winkel van zijn ouders en de plek waar Philippe zelf opgroeide. De twee andere winkels bevinden zich in O.L.V.-Tielt en de Brugse deelgemeente Koolkerke. Buurtwinkels als deze zijn met uitsterven bedreigd, maar de uitbaters ervan blijven aan de slag vanuit passie en trots. 

De documentaire schetst op een ontroerende en tegelijk humoristische manier het leven van drie sterke oudere vrouwen die hun winkel blijven openen zolang ze nog kunnen.

+ ----------------------------------------

Q&A
Na de vertoning gaat moderator Mieke Dumont in gesprek met de cast en crew. 

Tuur Florizoone soloconcert (start: 19u00)
Accordeonist Tuur Florizoone zorgde voor de soundtrack bij Zolang we nog kunnen. Op de openingsavond brengt hij een exclusief soloconcert met muziek uit de film.

Compliment voor jouw buurtwinkel!
Verdient jouw lokale buurthandelaar een extra schouderklopje? Je krijgt na de film een blanco postkaart en kan zo een persoonlijke boodschap overbrengen aan wie dat volgens jou verdient. 

Samen met Avansa Brugge.


Woensdag 16 november - 19u30 - Cinema Lumière
UITVERKOCHT!


Regie: Philippe Niclaes
Land: België
Jaar: 2021

Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 86 min.

terug naar boven

Young Plato

Platp

Een inspirerende documentaire over een uitzonderlijk onderwijsproject. De Elvis-gekke, excentrieke schooldirecteur Kevin McArevey en zijn toegewijde team zijn vastbesloten om het lot van de inwoners van een door drugs en criminaliteit geplaagde woonwijk in Belfast te keren.

De school is een broeihaard voor opstootjes van geweld. De vastberaden directeur gaat dit te lijf met … filosofie! Gewapend met de wijsheid van de oude meesters stuurt hij zijn leerlingen elke dag naar huis met de opdracht om de vooroordelen van hun buren en hun ouders in vraag te stellen.

Young Plato illustreert op unieke wijze dat het haalbaar is om met jonge kinderen te filosoferen en hun empatisch vermogen daarmee te versterken. De schoolkinderen bespreken openlijk hun angsten met elkaar. Ze knuffelen en wenen. De documentairemakers koppelen deze individuele verhalen daarnaast ook aan een breder perspectief van een schaduwleven in de lange geschiedenis van Noord-Ierland.

+ ----------------------------------------

Filocafé
Ervaar zelf het plezier van filosoferen rond één centrale vraag! Je wordt op sleeptouw genomen door Ingeborg Duytschaever, filosofe en docent in Howest (keuzevak ‘Filosoferen met kinderen’) en Odisee.

Duur: circa 2 uur, aansluitend op de film

Hiervoor heb je het combiticket ‘Young Plato & filocafé’ nodig (beperkt aantal plaatsen).

Samen met de lerarenopleiding van Howest.


Woensdag 16 november - 15u00 - Cinema Lumière

Regie: Neasa Ní Chianáin, Declan McGrath

Land: Ierland
Jaar: 2021

Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 102 min.

terug naar boven

The Reason I jump

Jump1

De 13-jarige Japanse Naoki zegt geen woord. Hij heeft een bijzondere vorm van autisme waardoor hij niet in staat is te praten. Toch vindt hij een manier om te communiceren. Gebaseerd op Naoki's boek, neemt deze verrassende documentaire je mee op een reis waarbij hij samen met vijf lotgenoten zoekt wat autisme voor hen betekent.

Deze verhelderende en meeslepende film dompelt je onder in de verhalen van niet-sprekende autistische mensen en hun unieke zintuigelijke wereld. Vol intensiteit, vreugde, maar ook evenzeer met angst. Belevingswerelden die we als buitenstaander nooit helemaal zullen kennen, worden nu openbaar gemaakt. Want niet kunnen praten betekent niet dat er niets te zeggen valt.

"Ik neem dingen waar op een andere manier, neem nu bijvoorbeeld regen. Eerst is er het geluid, dan herinneringen aan eerdere regenbuien en tot slot het woord regen. Deze drie elementen leiden tot de gewaarwording van een regenbui", aldus Naoki.

+ ----------------------------------------

Autisme anders bekeken
Aanvullend op deze film tonen we nog de korte documentaire Radio Felix en volgt een panelgesprek waarbij verschillende perspectieven over het autismespectrum aan bod komen. Ervingsdeskundigen getuigen hoe autisme zich bij hen uit. Wat herkennen ze in de film? Wat is er anders bij hen?

Samen met vzw Victor & Liga Autisme Vlaanderen.


Donderdag 17 november - 19u30 - Cinema Lumière
UITVERKOCHT!

Regie: Jerry Rothwell
Land: V.S./G.B.
Jaar: 2020

Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Speelduur: 82 min.

terug naar boven

Mijn Rembrandt

Mijnrembrand 2

We duiken in de wereld van de oude meesters. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Eric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum in Amsterdam en het Louvre in Parijs.

Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn en daarbij beschuldigd wordt een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

Mijn Rembrandt is een kunstdocumentaire die zich laat bekijken als een ware thriller. De filmmaakster biedt je een fascinerend inzicht in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

"Mijn Rembrandt biedt veel sappige intriges, goed voor wel drie films." - de Volkskrant

+ ----------------------------------------

Wat is de waarde van kunst?
Na de film gaat het publiek in gesprek met Anne van Oosterwijk (Directeur Collecties Musea Brugge). Anne is kunsthistoricus, gespecialiseerd in de schilderkunst van de Vlaamse primitieven en de Renaissance. Ze is altijd op zoek naar de ongekende verhalen achter kunstwerken en verdiept zich graag in kunstwerken die nog niet grondig werden onderzocht. Het werkproces waarbij de wensen van de opdrachtgever en die van de kunstenaar samen leiden tot een nieuw en uniek werk, stelt ze daarbij centraal. Maar ook het leven van het kunstwerk na zijn ontstaan, waarna het door vele generaties wordt gekoesterd en de betekenis van een stuk steeds verschuift, boeit haar enorm.
Vrijdag 18 november - 17u30 - Cinema Lumière & Zaterdag 19 november - 14u00 - Salon Arents (Dijver 16, 8000 Brugge)

Rondleiding museumsite
Bekijk je de film in Salon Arents? Dan nemen we je na het gesprek mee op sleeptouw langsheen enkele toonaangevende kunstwerken op de museumsite.
Zaterdag 19 november - 14u00 - Salon Arents (Dijver 16, 8000 Brugge)

Samen met Musea Brugge.

UITVERKOCHT

Regie: Oeke Hoogendijk
Land: Nederland
Jaar: 2019

Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Speelduur: 97 min.

terug naar boven

Lourdes

Lourdes

Met miljoenen zijn ze, de pelgrims die jaarlijks koers zetten naar het bekende bedevaartsoord Lourdes. Via authentieke verhalen werpt deze film een respectvolle en aangrijpende blik op de bedevaartervaring en haar mysterieuze impact op mensen. Verschillende mensen delen een achterliggende hoop of angst die hen naar Lourdes drijft.

Zo is er de 48-jarige zakenman Jean die lijdt aan de ziekte van Lou Gehrig. Of Jean-Baptiste, een jongen met het Prader-Willi syndroom wiens broer op sterven ligt. Maar ook mensen met niet-medische problemen zoeken hun toevlucht tot Lourdes, zoals een meisje dat gepest wordt of een oude man die zijn beroep als prostituee wil opgeven.

Gelovig of niet, Lourdes is een visuele parel waar je helemaal stil van wordt. In Frankrijk lokte de documentaire tot ieders verrassing in de eerste maand na de release meer dan 140.000 bezoekers, tot uiteindelijk zelfs de grote bioscoopcomplexen de film programmeerden.

+ ----------------------------------------

Mini-bedevaart in de Magdalenakerk 
Een monumentaal kunstwerk in de kerk en een eeuwenoud ritueel brengen ons in de juiste stemming voor deze film. Na de hartverwarmende beelden sluiten we de avond af met een korte impressie bij een warm drankje. Koen Dekorte, coördinator van YOT, begeleidt de ‘bedevaart’ in zijn gekende enthousiaste stijl.
Vrijdag 18 november - 19u30 - Magdalenakerk (Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge)

Bij de bioscoopvertoning zorgt Koen ook voor een inleiding.
Zaterdag 19 november - 17u30 - Cinema Lumière

Samen met YOT.



Tickets

Regie: Thierry Demaizière, Alban Teurlai
Land: Frankrijk
Jaar: 2019

Gesproken taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 95 min.

terug naar boven

Bigger than Us

Biggerthanus 2

De 18-jarige Melati zet zich al sinds haar zesde in tegen plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië. Samen met haar is een hele generatie van changemakers opgestaan. Melati vertrekt op een reis rond de wereld om die gelijkgestemde jongeren te ontmoeten. Ze wil begrijpen waar zij de energie en het doorzettingsvermogen vandaan halen om te blijven strijden voor verandering.

Van de favela’s in Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, van geïmproviseerde boten aan het Griekse eiland Lesbos tot ceremonies in de bergen van Colorado. Overal strijden jongeren tegen de klimaatcrisis, denken ze na over de toekomst van de democratie of zetten ze zich in voor vluchtelingen. Ze vechten tegen alle vormen van onrecht, soms met gevaar voor eigen leven.

Of zoals Humo het omschrijft: "Je kunt bijna niet anders dan diep onder de indruk zijn van die gepassioneerde jongeren die op hun eigen dappere manier kleine kruistochtjes voeren voor een mooiere aarde."

+ ----------------------------------------

Deel jouw idee met de wereld
Een idee delen met anderen is de eerste stap om het te realiseren. Geïnspireerd door de jongeren uit Bigger than Us laten we Brugse changemakers aan het woord tijdens een nagesprek. Daarnaast verzamelen we met hen inspirerende ideeën voor de toekomst van onze stad, die we delen op een grote wand en via social media. The future is ours!

Samen met Jong Volk, MOOOV & Platform.



Vrijdag 18 november - 20u00 - Cinema Lumière

Tickets

Regie: Flore Vasseur
Land: Frankrijk
Jaar: 2021

Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Speelduur: 96 min.

terug naar boven

My paper Life

Paperlife

De 15-jarige Rima ontvluchtte de oorlog in Syrië en was twee jaar onderweg. Eenmaal in Brussel, worstelt ze zowel met opgelopen trauma’s als met haar nieuw leven in een vreemd land. Ze ondervindt bovendien moeilijkheden om het Frans onder de knie te krijgen en te communiceren.

De film zoomt in op de ervaringen van een vluchteling vanuit het oogpunt van een jonge adolescente. We volgen Rima en haar gezin in hun dagelijks leven in hun flat. Samen met documentairemaker Vida, zelf een Iraanse immigrant en plastisch kunstenaar, drukt ze zich uit via tekeningen. De tekensessies met haar zus en broers komen tot leven in de film dankzij mooie animaties.

Terwijl Rima langzaam geïntegreerd geraakt, bereikt ze als oudste dochter van de familie de huwbare leeftijd. Wanneer ze een huwelijk met haar neef weigert, ontstaan er spanningen in de familie. Zal Rima een manier vinden om haar familietradities en de vrijheid van een West-Europees land met elkaar te verzoenen?

+ ----------------------------------------

Q&A
Na de film gaat Dalilla Hermans in gesprek met de regisseur en de drie zussen uit de film.

Maak een collage van jouw leven
Tijdens een workshop gaan filmbezoekers en bewoners van het asielcentrum Rode Kruis samen creatief aan de slag. Radwan, die ook het campagnebeeld van Docfest ontwierp, daagt je uit om te vertrekken vanuit je eigen verhalen en wil daarbij een mix van achtergronden en interactie creëren.

Duur: circa 1 uur, aansluitend op de film
De workshop wordt begeleid in het Engels.

DE WORKSHOP IS UITVERKOCHT

Hiervoor heb je het combiticket ‘My paper Life & workshop collage’ nodig (beperkt aantal plaatsen).

Samen met Avansa BruggeRode Kruis Brugge.


Zaterdag 19 november - 14u30 - Cinema Lumière

Tickets

Regie: Vida Dena
Land: België
Jaar: 2022

Gesproken taal: Nederlands, Frans, Arabisch, Farsi
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Speelduur: 96 min.

terug naar boven

Other Music

Othermusic

In de zomer van 2016 sloot in New York de legendarische platenwinkel Other Music definitief zijn deuren. Twee documentairemakers volgden de uitbaters en bezoekers tot op de laatste openingsdag en eren de erfenis van deze plek.

Met hun voorliefde voor obscure muziek wist Other Music een iconische plek voor vinyljunks en muzikanten te creëren. Een hele generatie jongeren leerde er grensverleggende muziek ontdekken. Bands als Animal Collective en Vampire Weekend legden hun eerste zelfgebrande cd’s in de rekken en lanceerden er hun carrière. Maar meer dan een platenwinkel was Other Music ook een ontmoetingsplaats voor een hele community en speelde het een vitale rol in de ontwikkeling van het culturele leven in New York.

Wanneer de uitbaters er door de opkomst van streaming de brui aan moeten geven, gaat een monument verloren. Een documentaire die zowel bitterzoet als hoopgevend is, en aantoont wat een plek voor mensen kan betekenen en hoe de geest ervan kan voortleven, zelfs in een digitale wereld.

+ ----------------------------------------

Tiny desk concert: Lara Rosseel
Kunstencentrum KAAP selecteerde een bijzondere artieste uit de stal van hun WERF Records. Lara Rosseel, die onlangs aangesteld werd als stadscomponist van Gent, geeft voor het eerst een soloset op contrabas. Een absolute primeur, op maat van de intieme setting van een vinylshop.
Zaterdag 19 november - 20u00 - Cherry Picker Record Store (Langestraat 74, 8000 Brugge)

Nagesprek met Kurt Overbergh
Als artistiek directeur van de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique is Kurt Overbergh meer dan bezield van muziek. Tijdens zijn trips naar New York ging hij als doorwinterde vinyljunk ook steevast langs bij Other Music, een plek die hij als een ’sociale broedplek’ omschrijft. Speciaal voor Docfest bespreekt hij na de bioscoopvertoning drie platen die hij er destijds kocht en voor hem een opener waren naar andere werelden.
Zondag 20 november - 17u30 - Cinema Lumière

Samen met Cherry Picker Record Store & Kunstencentrum KAAP.

DE VERTONING VAN ZATERDAG 19/11 IS UITVERKOCHT

Tickets

Regie: Rob Hatch-Miller, Puloma Basu
Land: V.S.
Jaar: 2019

Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 83 min.

terug naar boven

The Taste of Desire

Desire 2

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester. Een heerlijk poëtische en zinnenprikkelende film.

Een burlesque danseres uit New York combineert het dagelijks leven als moeder met een oester act op de bühne. Twee Franse sterrenchefs proberen te ontkomen aan de stress in hun door egocentrisme gedreven vakgebied. Een Zweedse vrouw laat haar succesvolle modellencarrière achter zich om oesterduiker te worden. Een Japanse pareljuwelenmaker zoekt schoonheid in imperfecties. En een terminaal zieke Engelse psycholoog wil zijn levenswerk afmaken voor de dood hem inhaalt.

Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hier aan de basis ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?

+ ----------------------------------------

Oestertasting
Geen betere manier om je zondagochtend af te sluiten dan met een oestertasting. Bij het slurpen van deze zilte zaligheid praten we na over de documentaire.

Hiervoor heb je het combiticket ‘The Taste of Desire & oestertasting’ nodig (€ 16, film incl. drie oesters).

Samen met De Republiek Grand Café.


Zondag 20 november - 11u00 - Cinema Lumière

Combi-tickets bestellen kan t.e.m. vrijdag 18/11 om 12u.


Tickets

Regie: Willemiek Kluijfhout
Land: Nederland/België
Jaar: 2021

Gesproken taal: Engels, Frans, Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 87 min.

terug naar boven

Nelly & Nadine

Nellynadine

Op kerstavond 1944 ontmoeten de Brusselse Nelly en de Franse Nadine elkaar in het concentratiekamp van Ravensbrück. De twee vrouwen ontwikkelen een extreem sterke liefde voor elkaar. Door de oorlog scheiden hun wegen, maar het lot brengt hen weer samen.

In 2007 stootte documentairemaker Magnus Gertten op filmarchieven uit 1945 en op het onwaarschijnlijke levensverhaal van Nelly en Nadine. Wanneer ze elkaar na de oorlog terugvinden, besluiten ze om te gaan samenwonen in Venezuela. Ze delen hun leven met elkaar als koppel, zonder hun liefdesrelatie te tonen aan de buitenwereld.

Dit wonderlijke verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Nelly's kleindochter Sylvie, die het, net als haar moeder, moeilijk heeft om de geaardheid van haar oma te plaatsen. Sylvie duikt in de persoonlijke archieven van haar grootmoeder en onthult hun ontroerende liefdesverhaal. Een fantastisch en verrassende documentaire over liefde en veerkracht, die je nooit meer zal vergeten.

+ ----------------------------------------

Salon Nelly & Nadine met Mips Meyntjens
Na de film ben je welkom op dit salon waar Mips een gesprek op gang brengt over de diverse thema’s die deze film oproept en gaat op zoek naar de parallellen met de situatie anno 2022. We trakteren je op een aperitief met hapje.

Mips is co-auteur van Oud is out (Ervaringen van lesbische en biseksuele vrouwen, geboren voor 1945).

Samen met MOOOV.


Zondag 20 november - 14u30 - Cinema Lumière
UITVERKOCHT!

Regie: Magnus Gertten
Land: Zweden/België/Noorwegen
Jaar: 2022

Gesproken taal: Engels, Frans, Spaans en Zweeds
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Speelduur: 92 min.

terug naar boven

MEER DOCFEST

DSC 3882

Expo Kinderen maken de stad

Brugge is een stad waar mensen van verschillende nationaliteiten samenleven, vriendschappen sluiten, verliefd worden, spelen, schoolgaan, uitgaan, werken … Hoe ervaren kinderen deze diversiteit?

Een groep jonge tieners ging in dialoog met elkaar. Gespreksonderwerp was de documentaire Passage, gemaakt door klassen uit Brugge, Gent en Brussel. Een bijzondere film over rituelen, hoe die cultureel verschillen en hoe 12-jarigen dit zien en beleven. Hun gedachten vormden vervolgens het onderwerp van het Kidslabo van De Batterie, met een focus op grafiek. De output van dit labo laten we zien in een expo in het Grand Café van De Republiek én in het Brugse straatbeeld!

Samen met Jeugdfilm in Brugge, De Batterie en OCMW Brugge.

Foto PN

Soep & Feiten: Philippe Niclaes

Tijdens de reeks Soep & Feiten zoomt een gastspreker in op een hot topic terwijl je tijdens je lunchbreak van een kom soep en je eigen boterhammen geniet. Voor deze editie nodigen we Philippe Niclaes uit, de documentairemaker van Zolang we nog kunnen, de openingsfilm van Docfest.

Philippe Niclaes studeerde in 2000 af aan het RITCS. Zijn eindwerk over de laatste weken van een meubelzaak en een authentiek volkscafé bleek meteen een voorbode te zijn voor zijn latere werk. Voor Canvas maakte hij documentaires over uiteenlopende sociaal-maatschappelijke thema’s. De laatste jaren was hij de regisseur en vaste reisgezel van Arnout Hauben (Rond de Noordzee, Dwars door de Middellandse Zee en Dwars door de Lage Landen). Vier jaar lang werkte hij aan de auteursdocumentaire Zolang we nog kunnen die in 2022 in première ging.

Tijdens Soep & Feiten vertelt Philippe Niclaes over de kracht van documentaires en zijn persoonlijke ervaringen bij het maken van deze film, waarin hij ook de plek volgde waar hij zelf opgroeide: de drogisterij van zijn ouders in Tienen.

Samen met Avansa Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge en Masereelfonds Brugge.

Tuur Florizoone L Amour Des Moules DSC6557 Paulien Verlackt 05

Tuur Florizoone solo

Tuur Florizoone groeide als accordeonist uit tot een gerenommeerd muzikant. Met grote flair en onweerstaanbare podiumprésence haalt hij het beste uit zijn instrument. Met zijn gelaagde composities laat Tuur Florizoone een mélange van muziekstijlen samensmelten tot een warme, pakkende combinatie van speelsheid en gevoel. Hij speelt in verschillende bands en runt zijn eigen platenlabel Aventura Musica.

Florizoone is ook een gewaardeerd filmcomponist. In 2008 kreeg hij tijdens de prestigieuze World Soundtrack Awards de publieksprijs voor beste Soundtrack van het jaar voor de film Aanrijding in Moscou. Docfest presenteert twee documentaires waarvoor hij de muziek componeerde: The Taste of Desire en Zolang we nog kunnen. Naar aanleiding van deze laatste documentaire, tevens de openingsfilm van het festival, speelt Tuur Florizoone een exclusief mini-concert.

DSC 7917

Meer documentaire?

Docfest films herbekijken
Is er een festivalfilm die je nadien graag opnieuw bekijkt, tipt aan iemand anders, gebruikt in je klas of organisatie? Op cinemabijjethuis.be vind je vanaf maandag 21 november het Docfest Brugge programma met bijna alle films van deze festivaleditie. Voor een publieksvertoning neem je contact op met info@lumiere-brugge.be.

Zin in nog meer documentaire & film?
Volg dan het programma van Doctalks: elke maand programmeren De Republiek en Cinema Lumière een spraakmakende documentaire op zondagochtend met aansluitend een talk met een expert over het onderwerp van de film. Blijf op de hoogte van het volledige aanbod via republiekbrugge.be/agenda.

Documentairetips in je mailbox
Laat je mailadres achter via het formulier. Je kan hier ook intekenen voor de nieuwsbrief van Cinema Lumière en events van De Republiek.

terug naar boven

Samen met:

Logo NATLOT RGB Baseline Horiz
Stad Brugge ZW
LOGO VAF V Lgem BLACK
Campari logo red CMYK 01
KBC LOGO BOL 2
Logo Bar Bippa77105
Ververs screen DOCFEST DEF RGB COLOR
Logo
AE logo LFDBDM8 04
LOGO BIG
Logo PK
CONSERVATORIUM BRUGGE nobase zw
LOGO DE TANK 14
Logo jongvolk 1
Concertgebouw Logo pos RGB
Logo clindoeil horizontal rgb 250 0
88c293 5f52e62228884f198e18750fdfdd0a68mv2
HIB logo CMYK ecogreen
Untitled design 2023 10 06 T140850 279
City traq logo def
Middel 1
Logo promo 2023 rgb
KW Logo Oranje CMYK
Logos Connect fmdo HVHN
Refu interim site header logo
MOOOV

Gezocht: vertellers voor PUUR, ons gloednieuw vertelfestival! Stel je kandidaat!