Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ADEMRUIMTE – BEELD VAN DE STAD

19 mei om 20:00 - 21:00

Vandaag de dag roepen we. Harder dan ooit tevoren. Vanuit en voor onze eigen positie. We slagen er niet in om een eigen stem te vormen. We luisteren niet naar elkaar. De verharding in het debat is verstikkend, tot het moment dat we met zijn allen geen adem meer krijgen. De Republiek wil letterlijk ademruimte bieden door de dialoog opnieuw vorm te geven. Met de gesprekkenreeks ‘Ademruimte’ gaan we op zoek naar gedeelde waarden, elkaar bevragend weg van polarisering. We hebben het over actuele maatschappelijke uitdagingen vertrekkende vanuit een Brugse context, maar met een globale impact.

Triënnale Brugge zet hedendaagse kunst en architectuur in de stad in de kijker, en dit zowel tijdelijk als permanent. De gids ‘Beeld van de stad’ neemt je mee op wandeling langs een uitgekiende selectie van 70 projecten, van Fabre tot Permeke, van het Concertgebouw tot het Rijksarchief. Acht essays, geschreven door experten, gaan dieper in op bepaalde thema’s als kunst in de stad, bouwen in werelderfgoed en stadsvernieuwing.

Hoe hedendaags is de kunst in de Brugse publieke ruimte? Hoe lang moet en kan het de tand des tijds doorstaan? Wanneer wordt het een anachronisme? Hoe verhouden hedendaagse kunst- en architectuurinterventies zich tegenover de gebouwde omgeving? Gelden dezelfde kwaliteitscriteria? En wat met de integratie van kunst in het nieuwe museumpark? Deze en andere vragen schotelen we voor aan een panel van deskundigen.

Een panelgesprek met Marc Dubois (architect Hon FRIBA), Rolf Quaghebeur (directeur Kunstencentrum Kaap), Els Wuyts (co-curator Triënnale Brugge)

Moderator: Mieke Dumont

Te bekijken via livestream (link volgt)!

In samenwerking met Triënnale Brugge

Gegevens

Datum:
19 mei
Tijd:
20:00 - 21:00