Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Studio Mathilde: Pop-up breistudio van Mathilde Vandenbussche

15 oktober om 10:00 - 1 november om 18:00

In december 2019 won de Brugse Textielontwerpster Mathilde Vandenbussche de eerste Prijs Jonge Makers. Een Prijs uitgeschreven door Handmade in Brugge en TURBO, om de skills van jonge ambachtelijke makers aan te scherpen. Tijdens een intensief begeleidingstraject wordt de winnaar gecoacht op het vlak van ondernemen én ambachten.

Mathilde studeerde af als Master textielontwerpen aan het KASK te Gent en specialiseerde zich in breitechnieken. Het liefst werkt ze op vintage handbreimachines. De wisselwerking tussen ambachtelijk en industrieel werk is voor haar belangrijk. Zo maakt Mathilde connectie tussen haar eigen onderzoek en de industriële textielwereld.

Tijdens haar begeleidingstraject als winnaar van de Prijs Jonge Makers werd Studio Mathilde concreet, de breistudio waar ze al een tijdje van droomde. In oktober test Mathilde dit concept uit in The Box. In haar pop-up breistudio koop je haar nieuwste breigoedcollectie met sokken, sjaals en haarbanden. Wil je graag zelf aan de slag met een vintage Brother breimachine? Dat kan tijdens de workshops ‘Brei je eigen haarband’ of ‘Basistechnieken breien’.

Passeer zeker ook eens in het Grand Café van De Republiek. Want vanaf 1 september zie je daar een voorproefje van Mathildes werk en experimenten in een kleine maar fijne expo.

Studio Mathilde
Pop-up breistudio van Mathilde Vandenbussche
Donderdag 15 oktober t.e.m. zondag 1 november 2020
The Box, Sint-Jakobsstraat 28, 8000 Brugge
10u tot 18u

www.studiomathilde.be
info@studiomathilde.be
0478 77 12 56
IG @vandenbusschemathilde
FB @StudioMathilde

Gegevens

Begin:
15 oktober om 10:00
Einde:
1 november om 18:00