DSC 4069

An Evening with Charlie Dewulf

Tijdens An Evening With gaan gasten in dialoog met het publiek over de thema’s die hen tijdens dat ene intieme moment met elkaar verbinden. Setting van de avond is 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is. Op 15 februari is onze centrale figuur regisseur, scenarist en verhalenverteller Charlie Dewulf (die/hun).

Visual An Evening With Charlie Dewulf Square

Als filmmaker wil de 29-jarige Charlie Dewulf de leefwereld van jongeren zo trouw mogelijk weergeven. Zelf outte Charlie zich eerst als biseksueel en later ook als non-binair, een thema dat die naar voren brengt in hun projecten. Dat doet die onder meer met een webserie als ‘Liefdestips aan Mezelf’, waarin taboes rond gender en geaardheid doorbroken worden. Maar ook in hun media-optredens, denk maar aan ‘De Slimste Mens’ of ‘De Warmste Week’ maakt die er een zaak van om dit onder de aandacht te brengen.

Een ander thema dat Charlie bespreekbaar wil maken, is dat van mentale gezondheid. Charlie vertelt in alle openheid over hun diagnose AUDHD (combinatie van ADHD en autisme) en over de zelfdoding van hun beide ouders. Zelfzorg en de zoektocht naar balans is volgens hun een absolute prioriteit om hiermee om te kunnen gaan. Met hun kenmerkende kleurrijke outfit, hartveroverende vrolijkheid en psychologische inzicht in zichzelf lijkt Charlie wel het levende bewijs van menselijke veerkracht.

An Evening with is een samenwerking van Musea Brugge en De Republiek.

Praktische info

donderdag 15 februari 2024
20u

Salon Arents - Arentshuis
Dijver 16
8000 Brugge

5 euro

Tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers