SK Bruxelle Midi

Doctalks: The Mind Game

Met de reeks Doctalks brengen we samen met Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert ter zake.

SK asylum center

THE MIND GAME

Een film van Sajid Kahn Nasiri, Els van Driel en Eefje Blankevoort - Nederland - 2023 - 61 min.

Toen hij pas 14 was, vluchtte Sajid Khan Nasiri in zijn eentje uit Afghanistan. Na een reis van twee jaar vol gevaar en ontberingen – die hij gedetailleerd vastlegde met zijn telefooncamera – arriveert hij in België. Daar begint een heel nieuwe worsteling. Hij weet zeker dat als hij aangekomen is, hij kan ontspannen, naar school gaan en een nieuw leven beginnen. Maar eenmaal in België begint er een nieuwe game: de mind game.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Sajid Kahn Nasiri. Hij is protagonist en co-regisseur van deze film. SK is actief als TikTok-journalist, die verslag doet van het leven van gevluchte tieners in Europa. Als ambassadeur van de film gaat hij in 2024 Vlaanderen rond om meer bescherming te vragen voor kinderen op de vlucht.

in het kader van het Jeugdfilmfestival Brugge

Bekijk hier de trailer.

Praktische info

zondag 11 februari 2024
17u00

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 8 (standaardprijs)

Tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers